Kom deg først ut av startblokka

Det finnes et liv etter Covid-19. Det finnes selvfølgelig også et næringsliv etter korona. Men selv om vi tror at vi kan skimte et lys i enden av tunnelen nå, vet vi ennå ikke om det bare er enda et nytt møtende tog.

 

Et hvert selskap er nødt til å forholde seg til den spesielle tiden vi har havnet i. Enkelte bransjer er mindre motstandsdyktige enn andre. Selv om et stadig økende antall ansatte kommer til å jobbe hjemmefra i fremtiden, betyr ikke det at lederskap blir noe mindre viktig. Snarere tvert i mot. For når verden forandrer seg hjelper det å alliere seg med folk som allerede har vist at de behersker store endringer.

Pandemien har presset frem en bratt læringskurve for utrolig mange selskaper og ansatte. Selv om hjemmekontorer og videomøter først og fremst har vært en dyd av nødvendighet det siste året, er det ikke slik at denne måten å jobbe på forsvinner helt når koronaen forhåpentligvis gjør det.

Ingen toppledere er immune mot de nye arbeidsbetingelsene, enten det dreier seg om hjemmekontorer eller det grønne skiftet. Morgendagens vinnere er de selskapene som foretar den rette omstillingen, har den rette innstillingen og har de rette folkene i de viktigste stillingene.

Digitalisering, AI og automasjon kommer til å endre et utall små og store selskaper. Koronaen er bare en av mange faktorer som minner oss om at vi lever i en volatil verden. Når forandringer skjer lynraskt, kreves det mer fleksible løsninger. Ofte trengs det også en ny type ledere. Noen ganger så fort som råd er.

Brå endringer kan presse seg frem når et styre finner ut at den administrerende direktøren må fjernes, eller når han eller hun blir syk i en periode, alternativt får seg en ny jobb. For folk skifter stilling oftere enn før i tiden. Dagens ansatte gidder ikke å vente 25 år på å få seg en gullklokke. De kjøper den heller selv. Slik er det med ledere også. Hvis gresset er grønnere på den andre siden av gjerdet risikerer du å miste mennesker du har satset mye tid og penger på.
Det er her interimlederen kommer inn i bildet.

Antakeligvis kjenner vi allerede akkurat den personen du trenger i bedriften din dersom du er en av de som er nødt til å skaffe en dyktig toppleder som kan ta roret fra dag 1.

Skal det gjennomføres en fusjon eller overtakelse kreves det muligens andre ledertyper enn de som allerede finnes i bedriften? Heldigvis finnes det mennesker som kan gå inn i alle typer kritiske posisjoner på meget kort varsel. Kvinner og menn som kan lede omstruktureringer når det trengs, og som forstår seg på verdiskapning, utvikling og innovasjon.

Vi har et nært samarbeid med en rekke erfarne ledere av den typen som sjelden eller aldri søker på utlyste stillinger, men som blir håndplukket når situasjonen krever det. Selv om de står støtt på egne ben har de også umiddelbar tilgang på ekspertisen til Incepto innen forretningsutvikling, digitalisering og verdiskapning.

Interimledere har en ekspertise som er perfekt tilpasset konkrete prosjekter som har en begynnelse og en slutt. Jo før de kan begynne jo bedre er det. Ikke bare fordi tid er penger, men fordi vi lever i en tid der alt skjer i et forrykende tempo. Derfor har man sjelden tid til en langvarig og møysommelig prosess for å fylle en lederstilling.

Gir du oss 10 dager har vi fått på plass en ekstremt godt kvalifisert interimleder.

Vi som opererer innenfor interimledelse sitter på store nettverk, men det er ikke kvantiteten som teller mest. Det er kvaliteten. Vi kjenner de lederne som er best i bransjen på akkurat den jobben som ditt firma trenger å få gjort. For mantraet til en dyktig interimleder er alltid: Fokusér på oppgavene.

 

Motta vårt nyhetsbrev

Har du behov for en interimleder, ta kontakt med oss:

Rolf.svendsen@incepto.com

Tor.hansen@incepto.com

Følg oss også på LinkedIn