Utnytter lederen kompetansen rundt seg godt nok?

Kompetanse er bedriftens viktigste gull. Uten kompetent arbeidskraft, er det heller ikke noe fremtid for en bedrift. Hvordan lederen forvalter kompetansekraften som finnes i bedriften, er veldig forskjellig. Kunsten som leder er å få mest mulig ut av sine ansatte – og samtidig gi dem en følelse av å være verdifulle for bedriften.

 

Hvor mange ganger har du ikke hørt andre klage over sjefen sin. «Hun ser meg ikke», «jeg får ikke brukt evnene mine nok», «jeg gjør bare meningsløse oppgaver», «jeg vil ha mer ansvar». Dette er dessverre helt vanlige klagefraser å høre.
En god leder ser sine ansatte. Verdien de har, og kompetansen som kan brukes, er lederens ansvar å løfte frem.

Et godt eksempel er Hennig-Olsen is. Her jobber de aktivt med å gi de ansatte følelsen av å bli sett og hørt. De viser at bedriften har behov for alle de ulike personlighetene og kvalitetene hver person har, ved å invitere til forbedringsforlag og medvirkning. Ulikhet = verdi. Isfabrikken har vunnet priser for inkludering og mangfold, og for å få frem det beste i sine ansatte.

Å føle seg verdifull på jobben, er det som gjør at folk trives. Når ansatte trives, yter de bedre. Når de yter bedre, skapes det mer verdi for bedriften. Regnestykket er enkelt. Men også så vanskelig i en travel hverdag med presset tidsskjema og møter.

Som leder i en bedrift, er det din oppgave å få de ansatte til å samspille. Før i tiden ble det gjort med pisk. Nå med teambuilding. Skal dagens leder skape merverdi for bedriften, må det investeres i den beste kapitalen som finnes i bedriften – menneskene.

Trenger bedriften din krefter utenfra til å lede en periode, hjelper vi i Incepto Executive deg gjerne med å finne den riktige interimlederen for oppdraget!

 

 

Motta vårt nyhetsbrev

Har du behov for en interimleder, ta kontakt med oss:

Rolf.svendsen@incepto.com

Tor.hansen@incepto.com

Følg oss også på LinkedIn