Et arbeidsliv i endring kan være gull for interimledere

Når bedriftene har kommet seg ut av korona-karantenene og folk igjen kan være fysisk tilstede på kontoret, er det ikke sikkert at alt er som før. Det som har blitt satt på hold under unntakstilstanden, kan nå bli realisert. Kanskje er det tid for en endring?

 

Tilbake til normalen eller ut i det ukjente terrenget? Hvor trives du best? Folk har ulike behov etter 18 måneder med nedstenging og hjemmekontor. Noen kan ikke få plassert kaffekoppen sin fort nok  på kontorpulten i det åpne kontorfellesskapet, mens andre har fått tid til å se jobben sin i et nytt lys – og er klar for et skifte. Jobbmarkedet ser ut til å røre på seg igjen. Nye roller må fylles. Nye titler dukker opp. Et midlertidig lederskap kan kanskje være det smarteste? Både for bedriften og for ledertypen som stadig søker nye utfordringer.

 

Interimlederens tid er kanskje nå. I en tid hvor ordet endring er sterkt knyttet til både klimapolitikk og næringsliv, kan interimlederen være en viktig og riktig ressurs å få inn i bedriften. En midlertidig leder kan være den riktige veien å gå for å finne ut hva slags lederegenskaper bedriften trenger i en ny tid. Men også for å sette i gang gode prosesser for å endre kurs.  Interimlederen tør å gjøre tydelige, tøffe og rasjonelle valg som skaper den utviklingen, resultatene, samarbeidsklimaet og endringen oppdragsgiveren har drømt om.

 

Det som gjør interimledelse attraktivt for en bedrift, er at man får det beste fra to verdener. I en og samme person får du på samme tid en seniors ledererfaring og en ekstern konsulents objektivitet. Som baner vei i første del av løpet, før stafettpinnen gis videre til lederen som blir permanent ansatt.

Incepto Executive hjelper deg og bedriften din med å finne den riktige interimlederen, enten det er for å erstatte en CFO for en periode før ansettelse av ny, eller om målet er å finne ut hvordan bedriften kan gjøre det bedre.

 

Noen ganger kan det være den ene personen utenfra som gjør den store forskjellen for å motivere til endring:

Motta vårt nyhetsbrev

Har du behov for en interimleder, ta kontakt med oss:

Rolf.svendsen@incepto.com

Tor.hansen@incepto.com

Følg oss også på LinkedIn